Informatie

 Renovatie fietspad

In maart 2019 start de gemeente Landsmeer met de renovatie van het fietspad door het sportpark. Op initiatief van de SAR wordt ook de veiligheid meegenomen. De verlichting zal beter en duurzamer gemaakt worden. Ook de breedte van het fietspad wordt aangepast.

Oude korfbalterrein

Na de toewijzing van de subsidie en twee bewonersavonden komt er schot in de aanleg van een pumptrack en twee beachvolleybalvelden op het oude korfbalterrein in het sportpark. De SAR en de gemeente zijn nu in overleg met een aannemer om te kijken of de aanleg voorjaar 2018 kan starten.

 

Sportpark veilig?

De SAR is bezig de initiatieven voor een veiliger sportpark ism de verenigingenvorm te geven. Diverse bedrijven hebben al presentaties over beveiligen gegeven en de gemeente gaat de beplanting en verlichting aanpakken. Misschien voordeel voor de vereniging te halen bij Clubzeker

 Fonds werving

Benita de Man heeft een onderzoek gedaan naar fondsen waar verenigingen wellicht een beroep op kunnen doen. Haar samenvatting is hier te lezen.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

U krijgt in ieder geval een VOG als u geen strafbaar feit heeft gepleegd dat relevant is voor de betreffende functie.

Aanvragen
De kosten voor een Verklaring Omtrent het Gedrag voor de vrijwilligers en trainers kunnen hoog oplopen. Sinds 1 januari 2015 is het echter mogelijk om een gratis VOG aan te vragen.
Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Alle informatie over het gratis aanvragen van de VOG leest u hier

Legionellapreventie
Vanuit verenigingen is de vraag gesteld hoe andere verenigingen de legionallepreventie regelen.

De SportAdviesRaad is hier achteraan gegaan en heeft vanuit de gemeente contactgegevens verkregen van bedrijven die zich bezig houden met de preventie hiervan. Verenigingen met een clubhuis zullen rekening houden met legionella, maar wellicht kan er gezamenlijk een aanpak komen om legionella tegen te gaan. Om bijvoorbeeld een contract te sluiten bij één bedrijf, voor eventuele kostenvoordeel indien mogelijk. Een gemakkelijk één aanspreekpunt (bedrijf) voor verenigingen in Landsmeer.
Wie o wie wilt dit oppakken en contact opnemen met deze bedrijven ter inventarisatie naar de mogelijkheden? Laat het de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten.

Drank- en horecaverordening
Mocht u meer willen weten over de drank- en horecaverordeningen, hierbij het gehele besluit.

De volgende vragen zijn voorgelegd aan de gemeente:

- Waar wordt vermeld wat de regels zijn voor niet-sport gerelateerd kantinegebruik?
- Wat zijn de regels omtrent vergunningen bij evenementen?
De antwoorden op deze vragen.